Kinesisk medicin

Kinesisk medicin är ett brett begrepp som innehåller näringsterapi, rörelseterapi och filosofi samt olika vårdformer. Här i västvärlden känner vi till akupunktur som den viktigaste vårdformen, även om det finns många fler som t.ex. moxa (en form av värmebehandling), massage etc.

Den kinesiska medicinens begynnelse är inspunnen i myter men vi vet att det är fråga om en flera tusentals år gammal tradition som utan avbrott förmedlats till vår tid. Det kinesiska sättet att tänka på människokroppen baserar sig på en fem elements cykel och dessa energiers strömning i vårt energisystems kanaler (s.k. meridianer). Ifall energin ej strömmar fritt i vårt system, uppkommer stagnation och en möjlig smärta eller någon annan form av problem. Med alla de ovannämnda terapiformerna kan vi påverka stagnationerna och på detta vis återföra balans i kroppen.

Själv har jag studerat främst akupunktur och moxa. Jag har lagt märke till att den kinesiska medicinen har mycket att ge angående bl.a. kroniska smärtor, mentala problem men också gällande människans andliga tillväxt. Du kan läsa mera om allt detta på min skolas hemsida: www.neijing.fi

 
Min mottagning finns på Borgå Reumabyrå. Boka en tid så kan vi tillsammans se vad vi kan göra för att förbättra ditt tillstånd!

SUOMEKSI IN ENGLISH